vegan feta

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2020

vegan, omdat het kan

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
recept voor de feta!

Ingrediënten
145 gram amandelmeel
40 ml. citroensap
120 ml. water
3 tablespoons zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
1 1/4 teaspoon zout

Benodigdheden
Kaasdoek, deze kun je onder andere kopen bij Dille en Kamille. Alleen het het daar neteldoek. Ook kun je een schone theedoek gebruiken.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Benodigdheden
Kaasdoek, deze kun je onder andere kopen bij Dille en Kamille. Alleen het het daar neteldoek. Ook kun je een schone theedoek gebruiken.


Bereidingswijze

hier kunt vinden. Hierbij het recept voor de feta!

Ingrediënten
145 gram amandelmeel
40 ml. citroensap
120 ml. water
3 tablespoons zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
1 1/4 teaspoon zout

Benodigdheden
Kaasdoek, deze kun je onder andere kopen bij Dille en Kamille. Alleen het het daar neteldoek. Ook kun je een schone theedoek gebruiken.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een blender. Is je blender niet zo krachtig? Pers de knoflook dan eerst. Leg het kaasdoek in een kom. Schep het mengsel op het kaasdoek en vouw het dicht en trek het strak, zodat het vocht uit het doek in de schaal kan lopen. Ik hing het aan een haakje boven de schaal voor een minuut of 5. Bekleed een klein bakblik met bakpapier. Ik gebruikte een broodbakblik met inhoud van 1 liter. Schep het mengsel in het blik en smeer het uit, zorg dat het ongeveer 3 cm. dik is. Bak voor 30 minuten in de oven en laat vervolgens 30 minuten afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Bron

wateetjedanwel.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten