1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht

Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2020

Ingrediënten 4 personen


- 1 kilo konijnenbouten
- 2 dikke uien
- 150 gr stroop
- 10 gr bruine basterd suiker
- 300 ml (natuur)azijn
- 100 ml water
- 100 ml rode wijn
- peper & zout
- 2 blaadjes laurier
- 6 kruidnagels
- 100 gr gedroogde pruimen zonder pit
- geroosterde amandelen (was ik vergeten)


Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht
Konijn met pruimen (en amandelen) van café Sjiek uit Maastricht

Een welbekende en goedgewaardeerde zaak in Maastricht is café Sjiek. Het sympathieke van deze tent (ze vinden zichzelf geen restaurant) is dat ze de recepten van een aantal gerechten (van Patron Robin Berben) die ze op de kaart hebben, ook op hun internetsite hebben staan.
Erg leuk dus voor de hobbykoks onder ons
Zo kwam ik aan dit authentieke recept voor Konijn met pruimen en amandelen. Misschien niet zo bekend als het 'Sjiek zoervleis' maar zeker niet minder lekker.

N.B.: De amandelen was ik helaas vergeten erover te strooien. Als ik het de volgende keer weer maak zal ik een nieuwe foto maken, als ik dat tenminste ook niet vergeet Gelukkig was het zonder amandelen ook erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- De konijnenbouten samen met de uien, azijn, water,rode wijn en de kruiden één nacht laten marineren.
- Konijnenbouten uit de marinade halen en goed afdeppen. Boter laten kleuren en de bouten mooi bruin laten bakken.
- De marinade over de gekleurde bouten doen en het geheel aan de kook brengen. Als alles kookt de bruine suiker en stroop toevoegen.
- Na ongeveer een goed uur koken de gedroogde pruimen toevoegen en alles nog een half uurtje laten koken Eventueel nog op smaak brengen en binden.
- Als afwerking geroosterde amandelen over het gerecht strooien. (Die was ik deze keer helaas vergeten.)

Tags, , , , , , , ,

Bron

Café Sjiek Maastricht



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top