Lasagne met andijvie en kip

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2020
  • Lasagne met andijvie en kip

    Lasagne met andijvie en kip

    Lasagne met andijvie en kip

winterse lasagne die prima smaakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kipfilet
1 krop andijvie
12 lasagnevellen
300 g kerstomaten
150 g geraspte mozzarella
boter
olijfolie
peper
zout
1/2 L melk
50 g boter
50 g bloem
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Maak de andijvie schoon en snij in reepjes. Stoof aan in een beetje boter, kruid met peper en zout.
2 Snij de kip in blokjes. Spoel de tomaatjes. Bak de kipblokjes goudbruin in olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en roerbak tot ze bijna openbarsten.
3 Smelt de boter voor de becha- melsaus in een pan, roer er de bloem door. Giet er beetje bij beetje, al roerend, de melk bij. Kruid met peper en zout. Meng met de andijvie.
4 Verwarm de oven voor op 180°C.
5 Dompel de lasagnevellen enkele seconden onder in kokend water zodat ze een beetje buigzamer worden. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg enkele vellen lasagne op de bodem. Lepel er de helft van de andijvie op en dek af met een laag lasagnevellen. Schep er de kip- blokjes en kerstomaten op. Leg een laatste laag lasagnevellen en lepel er de rest van andijvie op. Bestrooi met mozzarella.
6 Dek de schaal af met alumini- umfolie en schuif 20 minuten in de oven. Verwijder de folie en laat nog 10 minuten gratineren in de oven.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten