Vegetarische lasagne

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2020
  • Vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

    Vegetarische lasagne

Een heerlijk pastagerecht niet alleen voor de groenteliefhebbers.....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 lasagnevellen
600 g tomatenblokjes (blik)
2 aubergines (in dunne plakjes)
1 ui (gesnipperd)
2 bolletjes mozzarella (in plakjes)
40 g parmezaan (geraspt)
50 g bloem
50 g boter
1/2 L melk
olijfolie
1 handje vers basilicum
5 tl tijm
nootmuskaat
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C.
-Snipper de ui
-Spoel de aubergines en snij in dunne plakjes.
-Snij de mozzarella in plakjes.
2 Fruit de ui in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat 5 minuten sudderen en afkoelen.
3 Bak de aubergines in olijfolie aan beide kanten goudbruin.
4 Smelt de boter en roer er de bloem door. Schenk er al roerend de melk bij en laat indikken. Vermeng met de parmezaan en breng de kaassaus op spaak met peper, zout en nootmuskaat.
5 Neem een diepe ovenschaal en schenk er een laagje kaassaus in. Verdeel er de helft van de lasagnevellen over. Schenk er tomatensaus op en beleg met de helft van de aubergines. Herhaal dit alles nog een keer, en eindig met plakjes mozzarella.
6 Zet 45 minuten in de oven en garneer met basilicum.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten