Kalfsniertjes Baugé

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2020
  • Kalfsniertjes Baugé

    Kalfsniertjes Baugé

    Kalfsniertjes Baugé

Overheerlijk recept van kalfsniertjes uit Frankrijk . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfsniertjes met vet
500 gr vastkokende aardappelen
1 sjalot
droge witte wijn
room
kalfsfond
1 el mosterd
1 matje tuinkers
fleur de sel
opgelegde dragon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de aardappelen in pommes château, kook gaar in gezouten water en giet af. Bak in het vet van de niertjes en kruid met fleur de sel.
-Kuis de niertjes, kruid met peper en zout en laat aankleuren in het vet ervan. Eens gekleurd, hou je ze warm onder zilverpapier en giet je het vet af.
-Blus de pan van de niertjes met een scheut witte wijn, voeg een gehakte sjalot toe en laat inkoken. Blus vervolgens met de kalfsfond en laat opnieuw inkoken.
-Werk af met een scheutje room, mosterd en de opgelegde dragon. Laat nog even inkoken en kruid met peper en zout.
-Serveer de niertjes met de gebakken patatjes, de baugé saus en versier met tuinkers.

Bron

VTM - sofie dumont

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten