Kalfsniertjes Baugé
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-02-2020
Overheerlijk recept van kalfsniertjes uit Frankrijk .
Bereidingswijze
-Snij de aardappelen in pommes château, kook gaar in gezouten water en giet af. Bak in het vet van de niertjes en kruid met fleur de sel.
-Kuis de niertjes, kruid met peper en zout en laat aankleuren in het vet ervan. Eens gekleurd, hou je ze warm onder zilverpapier en giet je het vet af.
-Blus de pan van de niertjes met een scheut witte wijn, voeg een gehakte sjalot toe en laat inkoken. Blus vervolgens met de kalfsfond en laat opnieuw inkoken.
-Werk af met een scheutje room, mosterd en de opgelegde dragon. Laat nog even inkoken en kruid met peper en zout.
-Serveer de niertjes met de gebakken patatjes, de baugé saus en versier met tuinkers.
Bron
VTM - sofie dumont
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties