1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. SCAMPI IN KRUIDENKORST EN CURRYMAYONAISE

SCAMPI IN KRUIDENKORST EN CURRYMAYONAISE

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2020

Ingrediënten 4 personen


24 scampi
12 sneetjes witbrood
1 citroen
1 takje krulpeterselie
1 teentje look
3 eieren
5 dl druivenpitolie
1 el eetlepcurrypasta
1 flinke scheut witte wijnazijn



SCAMPI IN KRUIDENKORST EN CURRYMAYONAISE
SCAMPI IN KRUIDENKORST EN CURRYMAYONAISE

Makkelijk en super lekker; je kan dit ook als voorgerechtje geven met wat sla

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pel de scampi, snijd ze aan de rugzijde in en verwijder het darmkanaal.
Maak de persillade:
- Doe hiervoor het brood samen met de peterselie, een teentje look, peper en zout in de keukenrobot of blender. -Rasp er wat zeste van citroen bij (ongeveer een koffielepeltje van het gele gedeelte van de schil). Hak alles kort op lage stand, zodat de persillade niet te fijn wordt.

-Kruid de scampi met peper en zout en bak ze kort aan in gesmolten boter en besprenkel ze met wat citroensap.
-Haal ze uit de pan en wentel ze in de persillade.
-Leg de scampi op een ovenplaat en laat ze nog een vijftal minuutjes op 200 graden korsten in de oven. Zo wordt de persillade heerlijk krokant.

-Maak de currymayonaise in een maatbeker.
- Doe er de eieren in, samen met de currypasta, azijn en de olie. Mix met een staafmixer tot je een mooie gladde currymayonaise hebt.

Bron

Solo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top