Hartige taart salami en venkel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2020

Gevonden op http://receptentesten.nl/hartige-taart-met-pastinaak-en-salami/ alleen pastinaak vervangen door venkel en bodem gemaakt met Koopmans plakjes deeg voor hartige taart. 

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
300 gram venkel
125 gram champignons
1 kleine ui
50 gram salami (vleeswaren)
75 gram kerstomaten
2 eieren
65 ml slagroom
geraspte kaas
tijm
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Garde
Springvorm
Oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed de springvorm met het deeg.
Snijd de venkel in kleine stukjes. Spoel de venkel goed af. Smelt een flinke klont boter in een hapjespan en stoof de venkel ca. 10 minuten in de boter tot de blokjes zacht zijn.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snipper de ui.
Voeg, als de venkelblokjes zacht zijn, de champignons en ui toe en bak even mee.
Snijd de salami in reepjes en halveer de kerstomaatjes.
Voeg deze aan het venkelmengsel toe en schep alles goed door elkaar. Schep het venkelmengsel in de springvorm.
Klop in een kom de eieren met de slagroom los en roer er de tijm, peper en eventueel zout doorheen. Giet het mengsel over het pastinaakmengsel. Rasp er flink wat kaas over en bak de taart ca. 40 minuten in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten