1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta carbonara di prosciutto crudo

Pasta carbonara di prosciutto crudo

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2020

Ingrediënten 4 personen


- 300-400 gram pasta (spaghetti, bucatini, linguine o.i.d.)
- 300 gram Prosciutto Crudo (Parma ham of Serrano ham)
- 3 eieren
- 200 gram vers geraspte Pecorino of Parmigiano (of half/half)
- pezo


Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo
Pasta carbonara di prosciutto crudo

Deze pasta carbonara heb ik gemaakt met een stuk(je) rauwe ham dat was blijven liggen na een tapas avondje. Rauwe ham is lang houdbaar maar ook weer niet onbeperkt en daarom zocht ik naar een ander gerecht om deze in te kunnen verwerken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze pasta carbonara met de 'Prosciutto Crudo' nog lekkerder vond dan de 'gewone' pasta carbonara. Dat komt natuurlijk mede door de heerlijke ham.
Mijn nieuwe ultieme comfortfood dus
Ik had de ham aan het stuk maar je kunt natuurlijk ook plakjes ham in stukjes snijden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Kook de pasta al dente en bewaar het kookvocht.
- Snij de ham in dobbelsteentjes en bak deze in een ruime wok of pan, het is niet nodig om vetstof toe te voegen (5 minuutjes).
- Doe de eieren in een kom en doe hier de geraspte kaas bij (hou een beetje achter voor de garnering) voeg peper en zout toe en meng het goed door elkaar en zet opzij.
- Doe de gekookte pasta bij de ham en meng het goed door elkaar.
- Voeg het ei/kaas mengsel ook toe en schep alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe voor een smeuïg geheel.
- Serveer de pasta direct en strooi er de overgebleven kaas overheen en eventueel een draai van de pepermolen.

Tags, , , , , , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top