1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2020

Ingrediënten 4 personen


- 4 sukadelappen
- 1 el pittige mosterd
- 1 el Zwolsche stoof kruidenmengsel van Jonnie Boer
- klont roomboter
- olijfolie
- 2 uien
- 500 ml runderbouillon
- 2 el ketjap manis
- 320 gram zilveruitjes inclusief vocht (1 potje)
- 250 gram pastinaak
- 250 gram wortel
- eventueel een beetje fijngeknipte peterselie om mee te garneren


Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer
Sukadelapjes met pastinaak, wortel en Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Met het blikje 'Zwolsche stoof'  (van Jonnie Boer) dat ik nog steeds had staan, wilde ik deze keer weer eens iets anders maken dan de Zwolsche-stoof-van-jonnie-boer of de Bourgondische-runderstoof die ik er al eerder mee heb gemaakt.
Toen ik even Internet checkte kwam ik dit recept tegen. Ik heb het een beetje aangepast en die versie zet ik hier neer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Bestrijk de sukadelapjes aan 1 kant royaal met de mosterd en bestrooi met het kruidenmengsel.
- Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de lapjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin.
- Snijd de uien in halve ringen en bak 2 min. mee.
- Voeg de bouillon, ketjap en zilveruitjes met vocht toe.
- Breng aan de kook en stoof op een klein pitje in +/-. 2 uur (bijna) gaar.
- Schil de pastinaak en de wortel en snijd in stukjes.
- Voeg als het vlees (bijna) gaar is de pastinaak en de wortel toe en stoof deze nog 20 min. mee.
- Roer niet, zodat de sukadelapjes heel blijven
- Garneer eventueel met peterselie.

Tags, , , , , , , ,

Serveertip

Lekker met aardappelpuree waarin je dezelfde mosterd doet als bij de sukadelapjes.

Bron

Allerhande, in eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top