1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....

Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2020

Ingrediënten 2 personen


100 gr ontbijtspek in plakjes
400 gr kruimige aardappels schoon in grote stukken
300 gr knolselderij geschild in grote stukken
100 ml melk
10 gr roomboter
100 gr gegrilde paprika (pot) drooggedept en in kleine stukjes gesneden
1 rode peper zonder zaad en zaadlijsten in kleine stukjes
10 gr platte peterselie gesnipperd


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, ovenplaat, pan, pureestamper


Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....

Bijzonder lekker smullen van een aparte stamppot

Bijzonder lekker smullen van een aparte stamppot
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....
Stamppot P.G Buitengewoon anders en niet Alledaags....

Deze stamppot is zeker niet standaard te noemen en dat komt mede door de gegrilde paprika en de pit van de rode peper. Ik heb de zaadlijsten en zaadjes verwijderd, maar wil je het pittiger, dan kun je een deel van de peperzaadjes gebruiken.
Dit is overigens een prachtige combinatie van ingrediënten , die samen zorgen voor een buitengewone heerlijke, smakelijke stamppot.
https://www.projectgezond.nl/pittige-stamppot-knolselderij-en-gegrilde-paprika/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Start met de oven op 150 graden voor te verwarmen. Leg de plakjes ontbijtspek op een bakplaat met bakpapier en bak de plakjes in circa 15 minuten lekker knapperig.

Kook ondertussen de aardappelen samen met de knolselderij in het halve bouillonblokje gaar.
Giet af en stoom even droog. Verwarm de melk met de boter , voeg dit toe aan de aardappels en knolselderij en stamp tot een puree.

Werk de gegrilde paprikastukjes en de rode peper door de puree.
Schep deze stamppot op voorverwarmde borden en leg er de krokant gebakken spekplakjes op. Werk de stamppot af met de gesnipperde bladpeterselie.

Bron

Project Gezond eigen tekst, foto's en kleine aanpassing



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top