1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Spiesjes van groene asperges met spek

Spiesjes van groene asperges met spek

  • Japans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2020

Ingrediënten 4 personen


350 g groene asperges
150 g ontbijtspek, in plakken
sla- of zonnebloemolie, om in te vetten
tare (yakitorisaus)


Verder heb je nodig


Extra benodigd
10 platte bamboeprikkers

Spiesjes van groene asperges met spek
Spiesjes van groene asperges met spek

Makkelijk en snel borrelhapje met een zelfgemaakte tare saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Week de prikkers minimaal 30 minuten in koud water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.
Breng wat water aan de kook en blancheer de asperges in 3-5 minuten beetgaar. Verwijder de houtige uiteinden en snijd ze in drie├źn.
Rol het spek om de asperges.
Verhit wat sla- of zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in enkele minuten rondom goudbruin en krokant.

Zelfgemaakte tare
Breng 250 ml sojasaus, 250 ml mirin, 125 ml water, 125 ml sake, 4 theelepels bruine suiker en 1 in stukken gesneden lente-ui op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai zodra de saus kookt het vuur laag en laat de saus tot de helft inkoken. Laat de saus voor gebruik afkoelen.

Serveertip

Serveer met de tare.

Bron

De bijbel van de Japanse keuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top