Spiesjes van groene asperges met spek

  • Japans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-02-2020
  • Spiesjes van groene asperges met spek

    Spiesjes van groene asperges met spek

    Spiesjes van groene asperges met spek

Makkelijk en snel borrelhapje met een zelfgemaakte tare saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 g groene asperges
150 g ontbijtspek, in plakken
sla- of zonnebloemolie, om in te vetten
tare (yakitorisaus)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Extra benodigd
10 platte bamboeprikkers

Bereidingswijze

Week de prikkers minimaal 30 minuten in koud water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.
Breng wat water aan de kook en blancheer de asperges in 3-5 minuten beetgaar. Verwijder de houtige uiteinden en snijd ze in drieën.
Rol het spek om de asperges.
Verhit wat sla- of zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in enkele minuten rondom goudbruin en krokant.

Zelfgemaakte tare
Breng 250 ml sojasaus, 250 ml mirin, 125 ml water, 125 ml sake, 4 theelepels bruine suiker en 1 in stukken gesneden lente-ui op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai zodra de saus kookt het vuur laag en laat de saus tot de helft inkoken. Laat de saus voor gebruik afkoelen.

Bron

de bijbel van de Japanse keuken

Serveertip

Serveer met de tare.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten