Spiesjes van groene asperges met spek
- Japans, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-02-2020
Makkelijk en snel borrelhapje met een zelfgemaakte tare saus
Ingrediënten 4 personen
350 g groene asperges150 g ontbijtspek, in plakken
sla- of zonnebloemolie, om in te vetten
tare (yakitorisaus)
Benodigdheden
Extra benodigd10 platte bamboeprikkers
Bereidingswijze
Week de prikkers minimaal 30 minuten in koud water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden.
Breng wat water aan de kook en blancheer de asperges in 3-5 minuten beetgaar. Verwijder de houtige uiteinden en snijd ze in drieën.
Rol het spek om de asperges.
Verhit wat sla- of zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in enkele minuten rondom goudbruin en krokant.
Zelfgemaakte tare
Breng 250 ml sojasaus, 250 ml mirin, 125 ml water, 125 ml sake, 4 theelepels bruine suiker en 1 in stukken gesneden lente-ui op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Draai zodra de saus kookt het vuur laag en laat de saus tot de helft inkoken. Laat de saus voor gebruik afkoelen.
Bron
de bijbel van de Japanse keuken
Serveertip
Serveer met de tare.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties