TARBOT MET MELKSAUS

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2020
  • TARBOT MET MELKSAUS

    TARBOT MET MELKSAUS

    TARBOT MET MELKSAUS

Gepocheerde tarbot met een heerlijk sausje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken tarbot van elk 200 g
1/2 l magere melk
1 ui
1 wortel
1 takje tijm
1 blad laurier
2 eierdooiers
Peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Giet de melk in een pot en voeg 2 dl water toe, samen met de ui en wortel die in stukjes werden gesneden. Voeg ook tijm en laurier, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen gedurende 15 minuten.
-Zeef de melk en doe opnieuw in de pot.
-Leg de tarbot in de melk en laat gedurende 15 minuten tegen het kookpunt aanzweven.
-Schep de tarbot uit het pocheervocht en houd apart in een lauwe oven.
-Laat het pocheervocht zachtjes inkoken tot een vierde van het volume verdampt is.
-Haal de pan van het vuur.
-Voeg 2 losgeklopte eierdooiers toe en roer onmiddellijk hevig met een garde.
-Verwarm de saus eventjes, al kloppend, om een binding te maken, maar laat niet aan de kook komen. Peper en zout eventueel.
Giet de saus over de tarbot en serveer.

Bron

V.I.S.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten