SUSHIBOWL MET ZALM EN AVOCADO
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Sushibowl is een originele manier om sushi zelf te maken. Lekker snel en met de smaken die je aan de heerlijke rolletjes doen denken.
Bereidingswijze
Kook de rijst:
-breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
-Meng er de sushi azijn en mirin door. Zet weg in de koeling.
-Snij de komkommer en avocado in plakjes.
-Snij de lente-ui schuin in plakjes.
-Snij de nori in hele fijne reepjes.
-Snij de zalm in fijne blokjes.
-Verdeel de rijst in kommetjes en leg er de blokjes zalm, komkommer, avocado en lente-uitjes in hoopjes bij. Strooi er de sesamzaadjes over en leg er de reepjes norivel bij.
-Serveer met de wasabi en de sojasaus.
Bron
15gram