SUSHIBOWL MET ZALM EN AVOCADO

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • SUSHIBOWL MET ZALM EN AVOCADO

    SUSHIBOWL MET ZALM EN AVOCADO

    SUSHIBOWL MET ZALM EN AVOCADO

Sushibowl is een originele manier om sushi zelf te maken. Lekker snel en met de smaken die je aan de heerlijke rolletjes doen denken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 g jasmijnrijst
1 el sushi azijn
1 kl mirin
1 komkommer
1 avocado
3 lente-uitjes
1 vel nori
2 zalmfilet
1 el sesamzaad
1 kl wasabi
3 el sojasaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst:
-breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
-Meng er de sushi azijn en mirin door. Zet weg in de koeling.
-Snij de komkommer en avocado in plakjes.
-Snij de lente-ui schuin in plakjes.
-Snij de nori in hele fijne reepjes.
-Snij de zalm in fijne blokjes.
-Verdeel de rijst in kommetjes en leg er de blokjes zalm, komkommer, avocado en lente-uitjes in hoopjes bij. Strooi er de sesamzaadjes over en leg er de reepjes norivel bij.
-Serveer met de wasabi en de sojasaus.

Bron

15gram

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten