1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Zeekraal
  5. tonijn met zeekraal

tonijn met zeekraal

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gram tonijn(4 steaks)
400 gram zeekraal
4 a 6 radijzen
olijfolie
peper en zout



Eerste hoofdgang van valentijn 7 gangen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de tonijn een half uur van te voren uit de koeling.
Haal de houterige stukken van de zeekraal indien nodig.
Snij de radijs in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 160 C.(onder/boven warmte, geen hetelucht)
Smeer de tonijn steaks in met olie en bestrooi met zeezout.
Zet een flinke pan met ruim water en zout op het vuur.
Bak/Grill de tonijnsteaks op hoog vuur tot beide zijden bruin zijn(ongeveer een minuut per zijde)
Pak de steaks in aluminiumfolie en leg deze in een ovenschaal in de oven voor 8 min.
Blancheer nu de zeekraal voor 2 a 3 minuten. En laat uitlekken.
Leg de steaks op een bord met een portie zeekraal met daarover de radijs.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steefmobiel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steefmobiel
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top