tonijn met zeekraal

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2020

eerste hoofdgang van valentijn 7 gangen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram tonijn(4 steaks)
400 gram zeekraal
4 a 6 radijzen
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de tonijn een half uur van te voren uit de koeling.
Haal de houterige stukken van de zeekraal indien nodig.
Snij de radijs in dunne plakjes.
Verwarm de oven voor op 160 C.(onder/boven warmte, geen hetelucht)
Smeer de tonijn steaks in met olie en bestrooi met zeezout.
Zet een flinke pan met ruim water en zout op het vuur.
Bak/Grill de tonijnsteaks op hoog vuur tot beide zijden bruin zijn(ongeveer een minuut per zijde)
Pak de steaks in aluminiumfolie en leg deze in een ovenschaal in de oven voor 8 min.
Blancheer nu de zeekraal voor 2 a 3 minuten. En laat uitlekken.
Leg de steaks op een bord met een portie zeekraal met daarover de radijs.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten