garnalen cocktail

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2020

Eerste voorgerecht valentijns 7 gangen menu.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 gram hollandse garnalen
150 ml slagroom
125 ml mayonaise
1/2 theelepel paprika poeder sherp
3 eetlepels tomatenketchup
1,5 eetlepels sherry(whisky of cognac mag ook)
2 tenen geperste knoflook
1 eetlepels gesneden peterselie
komkommer
citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de slagroom tot deze lobbig is. Meng dan de slagroom, mayonaise, paprikapoeder, ketchup,sherry, knoflook en peterselie.(Deze kun je eventueel afgedekt, 1 a 2 dagen in de koeling bewaren)
Schil de komkommer en haal de zaadlijsten eruit. Snij ongeveer 1/3 komkommer in kleine blokjes.
Meng de komkommer met de garnalen en verdeel over 8 porties. Verdeel hierover de cocktailsaus en voeg een partje citroen toe.

Serveertip

Leuk om te serveren in glazen kommetjes, van binnen bedekt met een blad ijsbergsla. Met een paar driehoekjes geroosterd brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten