1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Garnalen
  6. garnalen cocktail

garnalen cocktail

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2020

Ingrediënten 8 personen


500 gram hollandse garnalen
150 ml slagroom
125 ml mayonaise
1/2 theelepel paprika poeder sherp
3 eetlepels tomatenketchup
1,5 eetlepels sherry(whisky of cognac mag ook)
2 tenen geperste knoflook
1 eetlepels gesneden peterselie
komkommer
citroen



Eerste voorgerecht valentijns 7 gangen menu.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de slagroom tot deze lobbig is. Meng dan de slagroom, mayonaise, paprikapoeder, ketchup,sherry, knoflook en peterselie.(Deze kun je eventueel afgedekt, 1 a 2 dagen in de koeling bewaren)
Schil de komkommer en haal de zaadlijsten eruit. Snij ongeveer 1/3 komkommer in kleine blokjes.
Meng de komkommer met de garnalen en verdeel over 8 porties. Verdeel hierover de cocktailsaus en voeg een partje citroen toe.

Tags

Serveertip

Leuk om te serveren in glazen kommetjes, van binnen bedekt met een blad ijsbergsla. Met een paar driehoekjes geroosterd brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steefmobiel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steefmobiel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top