1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Nederlandse keuken
  5. rosbiefroosjes met geitenkaas

rosbiefroosjes met geitenkaas

  • Nederlands, Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2020

Ingrediënten 8 personen


8 plakjes rosbief
100 gram geitenkaas
½ eetlepel groene pesto alla Genovese
½ theelepel mierikswortel
een paar druppels truffelolie
een paar kappertjes
1 lente-ui


Verder heb je nodig


8 amuselepels


Een simpel en makkelijk te maken lepelamuse met een vleugje mierikswortel door de geitenkaas € houd het simpel, dan krijg je vaak het beste resultaat.  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg 8 amuselepels klaar. Leg op elke lepel een tot een roosje opgevouwen plakje rosbief. Je maakt een roosje door het plakje twee keer dubbel te vouwen totdat er een kwart rondje ontstaat. Dit rondje vouw je weer open tot een roosje.
Meng in een schaaltje de geitenkaas met de pesto, de mierikswortel en een paar druppels truffelolie. Schep een beetje geitenkaasmengsel op elke rosbiefroosje.
Snijd een paar dunne ringetjes van het lente-uitje, deze zijn voor de garnering. Garneer de amuses met de lente-ui en een paar kappertjes.

Serveertip

Vervang de kappertjes door een paar stukjes fijngesnipperde augurk (zoet-zuur)

De Manzanilla sherry Solear van wijnhuis Barbadillo is de beste van Spanje. Hij heeft een iets ziltige smaak met een heerlijke frisse droge afdronk. De sherry is lekker als aperitief met daarbij deze lekker amuse met rosbief en geitenkaas.

Bron

Https://amuse-recepten.nl/rosbiefroosjes-met-geitenkaas/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steefmobiel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van steefmobiel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top