1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!

Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2020

Ingrediënten 8 personen


- 1 runderschenkeltje of stukje soepvlees + mergpijpje
- 2 laurierblaadjes, 10 peperkorrels, enkele takjes tijm, 2 kruidnagels
- 1 broccoli
- 1 klein bloemkooltje (of een halve)
- 1 prei
- 2 wortels
- 2 st bleekselderij
- 4 runderbouillonblokken
- peper en zout


Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!
Licht gebonden groentesoep. Vitaminebom!!

Deze groentesoep is licht gebonden doordat ik de bloemkool en broccoli samen in een apart pannetje gekookt en gepureerd heb.
De soep is bij uitstek geschikt voor kinderen, ouderen en iedereen die wel een vitamineboost kan gebruiken. Vaak blijkt dat mensen in de praktijk niet de gewenste hoeveelheid groente per dag binnen krijgen. Deze soep is dan een welkome aanvulling op dat tekort want wie veel groente eet wordt minder snel ziek.

TIP: Je kunt er natuurlijk ook allerlei andere groenten in verwerken Denk aan knolselderij, tomaten, erwtjes, asperges, zoete aardappel, pastinaak, paprika enz. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Maak van ongeveer 2 liter water, de schenkel of soepvlees met mergpijpje, laurier, peperkorrels, tijm en kruidnagels een bouillon door de bouillon op een klein pitje tenminste 3 uur te laten trekken. Haal het vlees de botten en zoveel mogelijk de kruiden en specerijen eruit en snijd het vlees in kleine stukjes.
- Snij de broccoli en bloemkool in roosjes en kook ze in water ongeveer 15 tot 20 minuten of totdat ze gaar genoeg zijn om met de staafmixer te pureren.
- Voeg de fijngesneden wortel en bleekselderij toe en daarna de in ringetjes gesneden prei.
- Schep alles door elkaar en laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken.
- Voeg daarna het gepureerde broccoli/bloemkool mengsel toe.
- Doe de runderbouillonblokken erbij en maak eventueel op smaak met peper en zout.
- Voeg het fijngesneden vlees toe en verwarm het nog eventjes mee.

Tags, , , , , , ,



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top