Braadkip met jonagold en Pineau des Charentes

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2020
  • Braadkip met jonagold en Pineau des Charentes

    Braadkip met jonagold en Pineau des Charentes

    Braadkip met jonagold en Pineau des Charentes

Overheerlijke saus met kip 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 braadkippen
6 jonagoldappelen
1,5 dl Pineau des Charentes (rosé)
1 dl room
3 el boter
4 eetl.bloemsuiker
instantsausbinder
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding (15 min. + 1 u 25 min. in de oven)

-Schil anderhalve appel en snij in partjes. Vul er de buikholte van de kip mee en verdeel er 1 eetl. boter over. Kruid met peper en zout.
-Laat 20 min. kleuren in de voorverwarmde oven op 250 °C.
-Bedruip de kip met het braadvocht en schik er een halve in stukjes gesneden appel naast.
-Laat 50 min. verder braden op 190 °C en giet dan 1 dl Pineau des Charentes over de kip. Laat nog 15 min. in de oven.
-Giet het braadvocht weg en maak de braadresten los met 0,5 dl Pineau.
-Zeef de saus over een braadpan, laat even koken en giet er 1 dl room bij. Bind de saus op een hevig vuur met instantsausbinder. Proef of u voldoende gekruid hebt met peper en zout.
-Intussen bereidt u de rest van de appelen: schil ze en snij ze in partjes. Bak de partjes goudgeel in wat boter. Bestrooi met wat bloemsuiker.

Afwerking :

Serveer met kroketjes.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten