Spruitenpannetje met abdijbier

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2020
  • Spruitenpannetje met abdijbier

    Spruitenpannetje met abdijbier

    Spruitenpannetje met abdijbier

Super lekker bijgerecht dat prima smaakt met een schnitzel en gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 zilveruitjes (diepvries)
500 g spruiten
1 tl boter
2 tl Luikse siroop
1 dl Postel Dubbel (abdijbier)
1/2 tl rozemarijn (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding :
-Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.

Bereiding (10 min. + 30 min. sudderen)
-Smelt de boter in een pan. Voeg de spruitjes en de diepgevroren zilveruitjes toe en laat even stoven. Kruid met peper en zout.
-Doe er het bier en de Luikse siroop bij en breng aan de kook.
-Kruid met de rozemarijn, dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-Laat de saus inkoken en voeg indien nodig een beetje instantsausbinder toe.


Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten