Spruitenpannetje met abdijbier
- Belgisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 03-02-2020
Super lekker bijgerecht dat prima smaakt met een schnitzel en gekookte aardappelen.
Ingrediënten 4 personen
12 zilveruitjes (diepvries)500 g spruiten
1 tl boter
2 tl Luikse siroop
1 dl Postel Dubbel (abdijbier)
1/2 tl rozemarijn (gedroogd)
peper en zout
instantsausbinder (facultatief)
Bereidingswijze
Voorbereiding :
-Verwijder (als dat nog niet gebeurd is) de buitenste blaadjes van de spruitjes, snij een stukje van het voetje en maak er een kruisje in.
Bereiding (10 min. + 30 min. sudderen)
-Smelt de boter in een pan. Voeg de spruitjes en de diepgevroren zilveruitjes toe en laat even stoven. Kruid met peper en zout.
-Doe er het bier en de Luikse siroop bij en breng aan de kook.
-Kruid met de rozemarijn, dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-Laat de saus inkoken en voeg indien nodig een beetje instantsausbinder toe.
Bron
colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties