Mexicaans stoofpotje

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2020
  • Mexicaans stoofpotje

    Mexicaans stoofpotje

    Mexicaans stoofpotje

Heerlijke slowfood, dit Mexicaanse stoofpotje. Je kunt in dit recept ook gehakt gebruiken in plaats van stoofvlees. De bereidingstijd wordt dan 30 minuten korter.     Lekker met rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g runderstoofvlees
1 rode ui
4 knoflook teentjes
2 groene paprika's
1 bosje koriander
400 ml tomatenpassata
400 g tomatenblokjes (blik)
400 g rode bonen (blik)
100 g maïs (blik, uitgelekt gewicht)
225 g ananas (blik)
1 tl komijnpoeder
1 el chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in blokjes. Snij het stoofvlees eventueel nog in wat kleinere blokjes en kruid met knoflook- en uienpoeder, peper en zout. Bak het vlees rondom aan in olijfolie. Voeg de paprika, knoflook en rode ui toe en roerbak verder.
2 Voeg de passata en tomatenblokjes toe en laat 1 uur stoven. Laat intussen de ananas, de bonen en de mais uitlekken. Snij de ananas in blokjes.
3 Doe de bonen, mais en ananas bij het vlees. Kruid met komijn- en chilipoeder. Roer om en laat nog 30 minuten zacht sudderen.
4 Kruid het stoofpotje eventueel nog wat bij met peper en zout. Spoel de koriander, hak ‘m grof en werk er het stoofpotje mee af.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten