Rundercurry met abrikoos

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2020

Ik heb dit recept een lange tijg geleden van mijn zoon gekregen. Ik weey niet waar hij het vandaan heeft. Ik kreeg het origineel in engels. Ik maak het nu regelmatig voor mijn familie hier als ze voor een gezellige etentje komen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Citroen
1 Ui, fijngesnipperd
2 theelepel Gemberwortel, geraspte
1,5 eetlepel Kerriepoeder
2 teentjes Knoflook
750 gram Runder- of riblappen in grove repen of blokken
2 eetlepel Wok olie of arachideolie
200 ml Kokosmelk (pakje of blikje)
250 ml Vlees bouillon (van tablet) of runderfond
3 eetlepel Sojasaus of Ketjap Manis
200 gram Abrikozen, gedroogde
2 eetlepel Koriander, vers gehakte
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Boen de citroen schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Wrijf de citroenrasp, ui, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, zout en peper fijn in een vijzel of pureer de ingrediënten. Voeg 1 eetlepel citroensap toe zodat een pasta omstaat. Meng deze door het vlees en laat 30 minuten intrekken.

Bereiden:
verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees met kruidenmengsel in 10 minuten bruin. Giet de kokosmelk, bouillon en sojasaus met de rest van het citroensap erbij en stoof zachtjes met de deksel op de pan voor 1.5 tot 2 uur tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 15 minuten de abrikozen toe. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de koriander.

Bron

Geen idee

Serveertip

Lekker met witte rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten