Rundercurry met abrikoos
- Wereld, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 01-02-2020
Ik heb dit recept een lange tijg geleden van mijn zoon gekregen. Ik weey niet waar hij het vandaan heeft. Ik kreeg het origineel in engels. Ik maak het nu regelmatig voor mijn familie hier als ze voor een gezellige etentje komen
Ingrediënten 4 personen
1 Citroen1 Ui, fijngesnipperd
2 theelepel Gemberwortel, geraspte
1,5 eetlepel Kerriepoeder
2 teentjes Knoflook
750 gram Runder- of riblappen in grove repen of blokken
2 eetlepel Wok olie of arachideolie
200 ml Kokosmelk (pakje of blikje)
250 ml Vlees bouillon (van tablet) of runderfond
3 eetlepel Sojasaus of Ketjap Manis
200 gram Abrikozen, gedroogde
2 eetlepel Koriander, vers gehakte
Benodigdheden
BraadpanBereidingswijze
Voorbereiden:
Boen de citroen schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Wrijf de citroenrasp, ui, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, zout en peper fijn in een vijzel of pureer de ingrediënten. Voeg 1 eetlepel citroensap toe zodat een pasta omstaat. Meng deze door het vlees en laat 30 minuten intrekken.
Bereiden:
verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees met kruidenmengsel in 10 minuten bruin. Giet de kokosmelk, bouillon en sojasaus met de rest van het citroensap erbij en stoof zachtjes met de deksel op de pan voor 1.5 tot 2 uur tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 15 minuten de abrikozen toe. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de koriander.
Bron
Geen idee
Serveertip
Lekker met witte rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties