1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Shoarma
  5. shoarma van paddenstoelen

shoarma van paddenstoelen

  • Fusion, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2020

Ingrediënten 2 personen


2 pitabroodjes ( turksbrood vindt ik lekkerder )
350-400 gr oesterzwammen
shoarmakruiden, naar smaak
1 flinke teen knoflook, uitgeperst
4 eetlepels olijfolie, plus extra om te bakken
wat sla en dunne plakjes radijs
sausje:
4 eetlepels Griekse / volle yoghurt
2 el. mayonaise
1-1½ eetlepel fijngehakte bieslook
2 tl knoflook pasta
sap van halve limoen
zout


Verder heb je nodig


Pan
mengkommen
oven/broodrooster
ziplock

shoarma van paddenstoelen

foto: overetengesproken.nl

foto: overetengesproken.nl

Zelfs ik als vleeseter vindt dit prima te haggelen , prima voor een flexdagje of als je vega vriendjes en vriendinnetjes komen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Saus:
simpel , meng alles en zet uurtje koel weg zodat alles goed intrekt af en toe roeren
scheur de oesterzwammen aan reepjes , meng met de ingredienten en giet in je ziplock , laat marineren voor een uur , niet koel leggen.
bak nu op laag vuur eerst totdat het vocht er uit is , zet daarna hoger en bak krokant , zorg dat je met een spatel ook even goed het aanbaksel van de bodem mee neemt ( lekker ! )
verwarm brood volgens verpakking , vul naar behoefte met wat sla , dan paddenstoelen en wat radijs plakjes .
dikke klodder saus er op en klaar

Serveertip

Portobello,s zijn ook zeer goed geschikt , maar diverse paddenstoelen mixen kunnen natuurlijk ook al krijg je daar geen mooie reepjes van natuurlijk
volgende keer maar eens maken met braad en gril kruiden vast net zo lekker

Bron

Overetengesproken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top