Bruine bonen met kip
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 01-02-2020
Gevonden op internet en aangast naar mijn smaak
Ingrediënten 4 personen
500 gr kippendijen filet in blokjes3 eetl ketjap
1 eetl sojasaus
1 grote ui genipperd
2 tenen knoflook geperst
150 gr gedroogde bruine bonen of 300 gr bruine bonen uit een blik
2 paprika's
1 theel paprikapoeder
70 gr tomatenpuree
Half kippenbouillonblokje kip
250 ml water
Bereidingswijze
Een dag van te voren de bruine bonen in ruim water zetten
Kook de geweekte bonen gaar. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Giet een scheutje olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en laat dit 25 minuten pruttelen.
Server met rijst en een komkommersalade
Bron
internet
Serveertip
De volgende dag is dit nog lekkerder
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties