Bruine bonen met kip

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2020

Gevonden op internet en aangast naar mijn smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kippendijen filet in blokjes
3 eetl ketjap
1 eetl sojasaus
1 grote ui genipperd
2 tenen knoflook geperst
150 gr gedroogde bruine bonen of 300 gr bruine bonen uit een blik
2 paprika's
1 theel paprikapoeder
70 gr tomatenpuree
Half kippenbouillonblokje kip
250 ml water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Een dag van te voren de bruine bonen in ruim water zetten

Kook de geweekte bonen gaar. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Giet een scheutje olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook. Voeg daarna het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en laat dit 25 minuten pruttelen.
Server met rijst en een komkommersalade

Bron

internet

Serveertip

De volgende dag is dit nog lekkerder

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten