CACCIUCCO - vissoep uit Pisa -
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-01-2020
Lekkere maaltijdsoep uit Pisa . Rijkelijk smaakvol, met de geur van een zeebriesje, cacciucco vissoep, is één van Italië's meest vooraanstaande visgerechten.
Ingrediënten 4 personen
3 teentjes knoflook1 stengel bleekselderij
300 gr geschilde, ontpitte tomaten
1 chili peper
Een half glas droge witte wijn
300 gr zeekat
400 gr inktvis
400 gr garnalen, mantisgarnalen of gewone garnalen
1 kg mosselen
1 schorpioenvis
1 toonhaai
1 octopus
1 takje peterselie
Extra vierge olijfolie
Zout
Peper
Geroosterde sneetjes huisgemaakt brood
Bereidingswijze
-Bak de knoflookteentjes in een grote steelpan in extra vierge olijfolie en chilipeper.
-Voeg de in stukjes gesneden octopus toe, voeg vervolgens de zeekat en ten slotte de inktvis toe.
-Voeg na een paar minuten de eerder schoongemaakte toonhaai toe en blus met witte wijn.
-Voeg de fijngemaakte tomaat toe en blijf zachtjes koken gedurende 30 minuten.
-Bak in een andere pan de gehakte selderij in extra vierge olijfolie;
-Voeg de schorpioenvis toe en een half glas wijn.
-Kook de schorpioenvis klaar in 20 minuten op een laag vuurtje.
-Voeg de schorpioenvis toe aan de andere vis en voeg daarna de schaal-en schelpdieren toe.
-Meng goed maar wees voorzichtig.
-Na 4 minuten schakelt u de hitte uit en giet u de soep in een kom met het geroosterd brood.
-Bestrooi met de gehakte peterselie en dien op!
Bron
sanpellegrino
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties