CACCIUCCO - vissoep uit Pisa -

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2020
  • CACCIUCCO - vissoep uit Pisa -

    CACCIUCCO - vissoep uit Pisa -

    CACCIUCCO - vissoep uit Pisa -

Lekkere maaltijdsoep uit Pisa . Rijkelijk smaakvol, met de geur van een zeebriesje, cacciucco vissoep, is één van Italië's meest vooraanstaande visgerechten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 teentjes knoflook
1 stengel bleekselderij
300 gr geschilde, ontpitte tomaten
1 chili peper
Een half glas droge witte wijn
300 gr zeekat
400 gr inktvis
400 gr garnalen, mantisgarnalen of gewone garnalen
1 kg mosselen
1 schorpioenvis
1 toonhaai
1 octopus
1 takje peterselie
Extra vierge olijfolie
Zout
Peper
Geroosterde sneetjes huisgemaakt brood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Bak de knoflookteentjes in een grote steelpan in extra vierge olijfolie en chilipeper.
-Voeg de in stukjes gesneden octopus toe, voeg vervolgens de zeekat en ten slotte de inktvis toe.
-Voeg na een paar minuten de eerder schoongemaakte toonhaai toe en blus met witte wijn.
-Voeg de fijngemaakte tomaat toe en blijf zachtjes koken gedurende 30 minuten.

-Bak in een andere pan de gehakte selderij in extra vierge olijfolie;
-Voeg de schorpioenvis toe en een half glas wijn.
-Kook de schorpioenvis klaar in 20 minuten op een laag vuurtje.
-Voeg de schorpioenvis toe aan de andere vis en voeg daarna de schaal-en schelpdieren toe.
-Meng goed maar wees voorzichtig.
-Na 4 minuten schakelt u de hitte uit en giet u de soep in een kom met het geroosterd brood.
-Bestrooi met de gehakte peterselie en dien op!

Bron

sanpellegrino

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten