Kaiserschmarrn

  • Oostenrijks, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2020
  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn

Het is een soort in stukken gesneden pannenkoek, met of zonder krenten en rozijnen, bestrooid met poedersuiker en vaak geserveerd met appelmoes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje vanillesuiker
125 gram bloem
3 eieren
25 gram suiker
300 gram melk
40 gram boter
1 snufje zout
50 gram poedersuiker
50 g rozijnen
1 shot rum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Wel de rozijnen in een kommetje met de rum .
-Splits de eieren en doe de eiwitten en eidooiers apart in een ruime, vetvrije kom.
-Klop de eidooiers met een mixer.
-Voeg tijdens het mixen de suiker, vanillesuiker en zout toe.
-De dooiers zijn goed als het beslag dik en schuimig is en traag van de gardes afloopt.
-Voeg vervolgen om en om een beetje bloem en een scheutje melk toe.
-Klop het beslag tot het glad is. Voeg naar eigen wens de rozijnen en de rum toe (afgieten van de rum is niet perse nodig).

-Sla de eiwitten stijf met de mixer.
-Houd de kom schuin om te controleren of de eiwitten goed zijn. Wanneer het beslag 'blijft zitten' is het goed. -Spatel de eiwitten vervolgens voorzichtig door de rest van het beslag. Schep het beslag met de spatel om, om het goed te mengen.

-Doe een eetlepel boter in een koekenpan en voeg ongeveer een kwart van het beslag toe, wanneer de boter heet is.
-Bak de koek op een (middel)laag vuur tot het aan de onderkant goudbruin is.
-Til de koek voorzichtig op, doe nog wat boter in de pan, draai de koek (voorzichtig!) om en bak ook de andere kant goudbruin.
-Breek de koek vervolgens met een vork in stukken en bak deze al roerend nog een paar minuten. Herhaal het bakken met de rest van het beslag.
-Houd de Kaiserschmarrn in de oven warm.
-Serveer de Kaiserschmarrn met poedersuiker, appelmoes

Bron

Tirol

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten