1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rucolastamppot

Rucolastamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kilogram aardappel
bak- en braadproduct
8 chipolata of merquez worstjes
1 theelepel paprikapoeder
400 gram rucola of veldsla
1 theelepel nootmuskaat
125 gram magere spekblokjes
125 gram zure room
2 eetlepels mosterd
10 zongedroogde tomaten



Stamppot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
Kook ze in een flinke laag water met een snufje zout in ± 15 minuten gaar.
Smelt intussen wat van het bak- en braadproduct. Bestrooi de worstjes met paprikapoeder en bak ze vervolgens goudbruin en gaar. Voeg eventueel wat water toe voor een lekkere jus.
Giet de aardappelen af, stamp ze grof met een stamper, voeg dan de rucola, peper, zout en nootmuskaat toe en schep alles door.
Roer tenslotte de zongedroogde tomaatjes, uitgebakken spekjes, zure room en de mosterd door de stamppot.
Serveer direct met de gebakken worstjes.

Bron

Https://www.verseoogst.nl/recepten/rucolastamppot



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkvrijhof


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkvrijhof
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top