1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Witte wijnsoep uit Terlan

Witte wijnsoep uit Terlan

  • Oostenrijks, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2020

Ingrediënten 4 personen


½ l vleesbouillon
4 eierdooiers
50 ml room
¼ l witte bourgogne (pinot blanc) - (uit Terlan)
croutons van oud witbrood
1 el boter
kaneel
nootmuskaat
zout



Witte wijnsoep uit Terlan
Witte wijnsoep uit Terlan

Een lekkere soep uit Zuid Tirol

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Rooster dobbelsteentjes brood in de boter tot croutons en bestrooi ze met kaneel.
-Doe de vleesbouillon en de wijn in een pan.
-Roer de room door de eierdooiers en voeg dit toe aan de soep.
-Klop zo lang op een laag vuur totdat het mengsel romig is.
-Voeg zout, nootmuskaat en kaneel toe aan de soep.
-Doe de soep over in soepkommen en bestrooi hem met croutons, een snufje kaneel en nootmuskaat.

Bron

Süd Tirol



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top