1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Bollenfleisch

Bollenfleisch

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-01-2020

Ingrediënten 4 personen


1 koffielepel komijnzaad
- 2 grote uien
- 1 kg lamsragout
- 50 g geklaarde boter
- Peper en zout
- 1 lepel suiker
- 1 dl lamsfond
- 1 dl passata
- 3 lepels wittewijnazijn
- 1 kg aardappelen
- 150 g veldsla
- 3 tomaten
- 1 bundel krulpeterselie
- 1 blaadje laurier
- 1 lepel bloem



Bollenfleisch
Bollenfleisch

Bollenfleisch is een typisch Berlijns gerecht. Het is een stoomgerecht bestaande uit lamsvlees en uien (heeft iets weg van Goulash). Dit lekkere prutje wordt vaak geserveerd met gekookte aardappelen, aardappelpuree en bietensalade. Je moet er van houden maar je hebt zeker een traditioneel Berlijns gerecht te pakken, en na een bord Bollenfleisch zit je zeker vol!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil en spoel de aardappelen en haal er met een parisiennelepeltje bolletjes uit.
2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water met een takje tijm. Pel de tomaten, haal er de zaadjes uit en snijd ze in vier.
3. Prik de lamsragout vast met een houten prikker en laat de geklaarde boter heet worden in een pan.
4. Korst het vlees aan alle kanten bruin. Kruid af met peper en zout.
5. Voeg het komijnzaad toe.
6. Snijd de uien in ringen en voeg toe.
7. Blus af met lamsfond en passata.
8. Voeg de laurier toe, met de wittewijnazijn.
9. Vervolgens de tomaten en de suiker. Strooi er de bloem over, roer goed om. Plaats de schotel 6 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C.
10. Snijd de krulpeterselie fijn en vermeng met de aardappeltjes. Serveer het lamsvlees met veldsla en de aardappeltjes.

Bron

Claudia allemeersch



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top