1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Kärntner Bierfleisch

Kärntner Bierfleisch

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2020

Ingrediënten 4 personen


250 g varken stoofvlees
250 g runds stoofvlees
2 eetlepels olie
2 uien, fijn gesneden
200 g champignons, in plakjes
2 el tomatenpuree
500 ml vleesbouillon
200 ml bier (pils)
1 aardappel
200 ml room
Zout en peper
wat peterselie, vers
wat bieslook, frisser
karwij
2 knoflook teentjes



Kärntner Bierfleisch
Kärntner Bierfleisch

Oostenrijks stoofpot recept uit Karinthië dat erg lekker is. Serveren met noedels, pasta of puree

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd het vlees in kleine stukjes.
-Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees.
-Voeg de fijngesneden uien toe en bak ze mee.
-Zodra de ui kleur krijgt, voeg je de gesneden champignons toe en bak je even mee.
-Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, giet de bouillon erbij en voeg het bier toe.
-Sudderen op matig vuur gedurende ca. 2,5 - 3 uur tot het vlees gaar is.
-rast vervolgens de aardappel inde massa voor binding
-Giet de room erbij.
-Breng op smaak met verse peterselie en bieslook, knoflook, peper, zout en karwij.

Bron

Chefkoch



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top