1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Kartoffelgulasch

Kartoffelgulasch

Door: marcdepester

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2020

Ingrediënten 3 personen


750 g aardappel
3 grote uien, fijngehakt
1 teen knoflook
200 g spek (spek uit het Zwarte Woud), in blokjes gesneden
3 el paprikapoeder, mild
1 theelepel chilipoeder
1 liter vleesbouillon of groentebouillon
½ el tomatenpuree
1 bosje bieslook, fijngehakt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
125 ml rode wijn, droog
1 snufje suiker
Zout en peper uit de molen
1 snuifje nootmuskaat
50 g boter
1 eetlepel olijfolie


Kartoffelgulasch
Kartoffelgulasch

Makkelijk en hartig stoofpotje uit Duitsland - serveer er brood bij -

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Was, schil en snijd de aardappelen in stukjes ter grootte van je duim.
-Pel de uien en hak ze fijn.
-Was bieslook en peterselie, dep ze droog en hak ze fijn.

-Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op een grote stand.
-Dep de aardappelen een beetje droog en bak ze in de pan zodat ze aan alle kanten lichtbruin zijn.
-Voeg de uien en het spek toe en bak tot ze goudgeel zijn.
-Verspreid de paprika over de aardappelen en meng goed.
-Laat alles lekker warm worden en blus met de rode wijn.
-Voeg de vleesbouillon (groentebouillon) toe en breng het één keer aan de kook, zet het dan terug op de laagste stand zodat het iets suddert.
-Voeg de tomatenpuree, de bieslook, het teentje knoflook (heel), de peterselie en het chilipoeder, zout, peper en suiker toe.
-Laat alles ongeveer 1 uur langzaam sudderen met de pan gesloten.
-Verfijn tot slot met de nootmuskaat en serveer in diepe borden.

Tags

Bron

Chefkoch



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top