Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2020
  • Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

  • Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

  • Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

  • Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

  • Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

  • Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

  • Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

    Varkenshaasje speciaal met Brie en Katenspek.....

Zó simpel en zó gemakkelijk om te bereiden. Een haasje als dit smaakt iedereen en kun je ook iedereen voorzetten.
Iets feestelijks heeft dit haasje ook wel en ook niet onbelangrijk : hier passen ontzettend veel soorten groente bij . Een gebakken aardappeltje, puree of zelfs gekookte krieltjes doen het allemaal goed met of zonder sausje. Dit was smullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 varkenshaasje van 150-200 gram in plakken van 11/2 tot 2 cm gesneden.
60 gram roombrie in plakjes
40 gram katenspek
peper uit de molen
beetje olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, bakplaat met bakpapier of ovenschaal , snijplank, mes,

Bereidingswijze

Kwast de plakjes varkenshaas aan beide kanten dun in met olie en schroei ze in een hete koekenpan zonder extra vetstof aan beide kanten in 1 minuut dicht en maal er peper naar smaak overheen.

Leg de plakjes katenspek uit en leg er een stukje varkenshaas op. Op de varkenshaas mag het plakje roombrie.

Vouw het katenspek eromheen en zet eventueel met een cocktailprikker vast.

Ondertussen staat de oven al voorverwarmd klaar op 180 graden en mogen de stukjes haas 8-10 minuutjes garen om er dan van te kunnen smullen.

Bron

Kookboek TOP van Project Gezond. Eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 31-01-2020

Hoi Petra, dank je wel voor je reactie en het meenemen. Serranoham is een goed idee. Fijn weekend. Groetjes Lidy

pwiggers avatar
pwiggers 31-01-2020

Lekker hapje Lidy ! Neem het recept graag van je mee. Ik denk dat het met serranoham (dè ham in Spanje !) ook heel lekker is Purrie. Fijn weekend en groetjes, Petrra

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 29-01-2020

Hoi Purrie, dank je wel voor je reactie. Succes met het vinden van geschikte ham. Ontbijtspek of bacon misschien? Ik weet niet of dit wel in Spanje verkrijgbaar is. Groetjes Lidy.

Purrie avatar
Purrie 29-01-2020

Lijkt me erg lekker Keukensloofje! Moet wel op zoek naar geschikte ham want hier in Spanje is er geen katenspek. Ik ga het zeker uitproberen, dank!

hans3333 avatar
hans3333 27-01-2020

wil je echt stoppen met het reageren op je eigen recepten ? ben je echt zo gefixeerd dat iedereen het ff moet zien? triest triest triest ,

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 27-01-2020

In kleinere stukjes klaargemaakt ook een voortreffelijk tapas hapje.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten