Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

  • Portugees, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2020
  • Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

    Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

    Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

  • Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

    Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

    Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

  • Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

    Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

    Portugese maaltijdsoep met aardappel boerenkool en chorizo Caldo Verde

De Caldo Verde is in Portugal het populairst van alle soepen en daarom waarschijnlijk uitgeroepen tot de zeven wereldwonderen van de gastronomie ( zie bij "leuke tips" de link naar Portugal).
De soep is oorspronkelijk afkomstig uit de noordelijke provincie Minho in Portugal.
Ik heb de ingrediënten voor de soep een beetje aangepast aan onze eigen smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlpels olijfolie;
1 middelgrote ui, gesnipperd;
2 teentjes knoflook, fijngesneden;
500 gram bloemige aardappels, geschild, in stukken;
0,75 liter kippenbouillon van tablet
150 gram chorizo, in kleine plakjes
150 gram gesneden boerenkool
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin zachtjes de ui en de knoflook.
Voeg na 10 minuten de aardappels toe en laat even meebakken.
Voeg 0,75 liter kippenbouillon toe breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt twintig minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Bak intussen de chorizo uit in een koekenpan.
Stamp de aardappels ín de bouillon fijn met een pureestamper.
Voeg de boerenkool en deplakjes chorizo inclusief het bakvet toe en laat de soep nog zachtjes koken tot de boerenkool beetgaar is. Ik heb dit plm. 10 tot 15 minuten gedaan, maar let hier op je eigen smaak.
Proef en maak op smaak met veel versgemalen zwarte peper en zo nodig zout.
Schenk in elk bord soep nog een straaltje olijfolie.

Bron

Janneke Vreugendhil uit de krant + https://saudadesdeportugal.nl/caldo-verde-een-gastronomisch-wereldwonder/

Serveertip

https://saudadesdeportugal.nl/caldo-verde-een-gastronomisch-wereldwonder/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten