Rahmschwammerl

  • Duits, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Rahmschwammerl

    Rahmschwammerl

    Rahmschwammerl

Heerlijke Beierse champignonroomsaus, perfect met knoedels/pasta of vlees/kip

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 eetlepels boter
½ ui
1 teentje knoflook
Zout en peper
nootmuskaat
200 g champignons,
50 ml droge witte wijn
½ bosje peterselie
1 bouillon blokje
2 el boter voor de roux
1 eetlepel bloem
20 cl room
½ citroen (s), sap eruit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Hak de uien in kleine stukjes, pers de knoflook en stoof de boter in een pan. Breng op smaak met een beetje zout, veel peper en niet te weinig vers geraspte nootmuskaat.
-Snijd de champignons in plakjes of reepjes en besprenkel met citroensap. Pas op, niet te veel, probeer en breng op smaak!
-Voeg vervolgens de champignons toe aan de uien in de pan en bak ze mee. Wanneer de champignons grondig en sappig zijn, blus dan af met de witte wijn en verkruimel een bouillonblokje en meng. Voeg vervolgens de gehakte peterselie toe.

-Maak tegelijkertijd een roux in een pan. Om dit te doen, verwarm de boter op half vermogen en voeg dan de bloem met een garde toe terwijl krachtig wordt geroerd. Zweet goed totdat het zweten lichtbruin wordt. Voeg vervolgens de room toe aan de roux en laat op half vermogen sudderen tot de saus dikker wordt.
-mogelijk corrigeer de consistentie met melk of bloem.
-Voeg vervolgens het ui- en champignonmengsel toe en meng alles goed. Laat de saus nog 10 minuten sudderen op een lage stand en laat het trekken.

Bron

Chefkoch

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten