Ovenschotel Tortellini alla Caprese
- Italiaans, Ovenschotel
- 10-20 min.
Ik ben dol op de smaakjes van Caprese. Basilicum, Mozzarella en tomaat (de kleuren van de Tricolore). Gewoon simpel en lekker, weinig aan toe te voegen. Maar in de winter heb ik liever een warme ovenschotel dan een salade. Dus daar heb ik wat op gevonden ;) :) :P
Een snel en makkelijk gerecht dat echt iedereen kan maken. Even de tortellini koken en voor de rest doet de oven het werk.
TIP: Je kunt eventueel nog een beetje groene pesto en/of geroosterde pijnboompitten toevoegen.
Ingrediënten 3 recipe.people
- 500 gram tortellini (ik had met basilicum-pomodoro-mozzarella vulling, uit het koelvak)- 250 gram kleine (smaak)tomaatjes
- 1 bol mozzarella
- handvol basilicum blaadjes
- oregano
- geraspte Parmezaanse kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 840,88 kcal |
Koolhydraten | 105,87 g |
Eiwitten | 37,95 g |
Vetten | 27,51 g |
Bereidingswijze
- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen (al dente) en laat ze goed uitlekken. Doe ze dan in op de bodem van een ovenschaal.
- Snij de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de tortellini.
- Snij de mozzarella klein en doe de blokjes in de ovenschaal.
- Doe er de geraspte kaas en de basilicumblaadjes overheen en strooi er wat oregano over.
- Zet de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Serveertip
Je kunt eventueel nog een beetje groene pesto en/of geroosterde pijnboompitten toevoegen.