Zoetzure kip en groente

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2020

Lekkere complete maaltijd met veel groente.
Heb zelf de knoflook, de paprika en de sperziebonen ipv de sugarsnaps toegevoegd, had geen sugarsnaps in huis.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
200 gr woknoedels, 350 gr kipfilet of kipdijfilets, 1/5 rode peper, 2 teentje knoflook, ,1,5 el sesamzaad, 2,5 el wokolie, 1 rode paprika, 150 gr sperziebonen of sugarsnaps, 400gr oosterse wokgroente, 60 ml woksaus sweet&sour.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Bereidingswijze

Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Snij de knoflook fijn en de paprika in blokjes.

Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin. Kook de sperziebonen 3 minuutjes even voor. Verhit de wokolie in een wok en bak de peper en knoflook 1 min. Voeg de kipfilet toe en bak ca. 2 min. al omscheppend bruin. Voeg de sugar snaps of sperziebonen en paprika toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de wokgroenten toe en bak ca. 3 min. Voeg de noedels en de zoetzure woksaus toe. Verwarm het gerecht goed door. Schep het wokgerecht op borden en bestrooi met het sesamzaad.

Bron

Allerhande en een beetje van mezelf

Serveertip

.Lekker met gebakken uitjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten