1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Pakketje Kabeljauw met prei en tomaat uit de oven.

Pakketje Kabeljauw met prei en tomaat uit de oven.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2020

Ingrediënten 2 personen


200 gram kabeljauw filets
1 grote tomaat in plakken
100 gram prei schoon in halve ringen
wat citroensap
gedroogde dille
peper en zout naar smaak
enkele dotjes zuivelspread ( Philadelphia) Ik had dit niet in huis en heb demi crème fraîche ervoor in de plaats genomen.


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie snijplank en mes


Pakketje Kabeljauw met prei en tomaat uit de oven.

Slank smullen...

Slank smullen...
Pakketje Kabeljauw met prei en tomaat uit de oven.

Bestrooi met dille, peper en zout.

Bestrooi met dille, peper en zout.
Prei, tomaat, citroensap en dotjes zuivelspread erop
Prei, tomaat, citroensap en dotjes zuivelspread  erop
Pakketje Kabeljauw met prei en tomaat uit de oven.

verpakt in folie

verpakt in folie
Pakketje Kabeljauw met prei en tomaat uit de oven.

Pakketjes in de oven

Pakketjes in de oven

Kabeljauw is een vis waar ik mijn man altijd weer een plezier mee kan doen. Gewoon gebakken in de pan zonder veel "poes-pas" .  Maar zoals vandaag klaargemaakt volgens recept en bereidingswijze van Project Gezond kon hij gelukkig ook zéér waarderen.
Klaar in 10 minuutjes en dan 15 minuten in de oven zonder dat je er naar om hoef te kijken . Zo kun je snel aan tafel om te genieten van een slank gerechtje met vis.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi ze aan beide kanten met dille, peper en zout.

Kwast het stuk aluminiumfolie in met wat olie en leg er de kabeljauwfilets op. Verdeel er de tomaat plakjes en de prei over en besprenkel dit met citroensap . Leg her en der een dotje zuivelspread op het geheel en vouw het aluminiumfolie dicht in een punt. Zo ontstaat er wat ruimte zodat de vis kan stomen.

Zet de pakketjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer de vis met dát wat jij er lekker bij vindt.

Ook lekker met andere witvis of zalm.

Bron

Boek TOP met eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top