1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. tori kara age

tori kara age

  • Japans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-01-2020

Ingrediënten 2 personen


300g kipdij filet stukken gehalveerd
1 geklopt ei
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
3 grote tl. maismeel
zonnebloem olie voor frituren
1 limoen
marinade:
3/4 cm stukkje gember geraspt
300ml lichte soya saus
25ml sake
1 tl. suiker
1el. oestersaus
dipsaus:
1 grote teen knof , fijn gesnippert
1 grote spaanse peper fijn gehakt incl. zaadjes
25g suiker
50ml malt aijn ( toko )
150ml lighte soyasaus
1el. sesam oilie
beetje zout


Verder heb je nodig


Mengkommen
diepe wok
ziplock bag


tori kara age
tori kara age

Heerlijk bij gerecht of als lekkere snack . 
en nee dit moet je dus niet in een airfryer maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met de marinade , meng alles goed in een kom en giet in een ziplock , voeg de kip stukjes toe.
masseer even goed in en marineer voor een uur.
meng ondertussen alles voor de dip in een kommetje en zet weg tot gebruik .
voor frituren de rest van de ingredienten voor de kip mengen ( behalve de olie en limoen )
kip uit laten lekken , door het mengsel halen en in kleine porties frituren tot krokant in een diepe wok met de olie .
weer uit laten lekken op keukenpapier en gelijk serveren met de dip en partjes limoen

Serveertip

De dip past ook goed bij bv gefrituurde garnalen , de marinade is helaas door de rauwe kip niet herbruikbaar voor andere dingen.

Bron

Wagamamas kookboek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top