
300g kipdij filet stukken gehalveerd
1 geklopt ei
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
3 grote tl. maismeel
zonnebloem olie voor frituren
1 limoen
marinade:
3/4 cm stukkje gember geraspt
300ml lichte soya saus
25ml sake
1 tl. suiker
1el. oestersaus
dipsaus:
1 grote teen knof , fijn gesnippert
1 grote spaanse peper fijn gehakt incl. zaadjes
25g suiker
50ml malt aijn ( toko )
150ml lighte soyasaus
1el. sesam oilie
beetje zout
Mengkommen
diepe wok
ziplock bag
Heerlijk bij gerecht of als lekkere snack .
en nee dit moet je dus niet in een airfryer maken
Begin met de marinade , meng alles goed in een kom en giet in een ziplock , voeg de kip stukjes toe.
masseer even goed in en marineer voor een uur.
meng ondertussen alles voor de dip in een kommetje en zet weg tot gebruik .
voor frituren de rest van de ingredienten voor de kip mengen ( behalve de olie en limoen )
kip uit laten lekken , door het mengsel halen en in kleine porties frituren tot krokant in een diepe wok met de olie .
weer uit laten lekken op keukenpapier en gelijk serveren met de dip en partjes limoen
De dip past ook goed bij bv gefrituurde garnalen , de marinade is helaas door de rauwe kip niet herbruikbaar voor andere dingen.
Wagamamas kookboek