Yoghurt Cheesecake

  • Europees, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2020
  • Yoghurt Cheesecake

    Yoghurt Cheesecake

    Yoghurt Cheesecake

Eetclub bij KB zomer 2010

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 g koekjes digestive
75 g boter gesmolten
4 gelatineblaadjes wit
1 biosinaasappel* rasp en sap van 1
120 g kristalsuiker fijn
600 ml slagroom
500 ml Griekse yoghurt dikke
2 el oranjebloesemwater**
4 el honing vloeibaar
3 el pistachenoten ongezouten, grof gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van 22 cm Ø, ingevet

Bereidingswijze

Bekleed de bodem en rand van de springvorm met plasticfolie.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng de kruimels met de boter. Druk het koekmengsel uit over de bodem van de springvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete sap. Neem de pan van het vuur.
Klop de slagroom door de yoghurt in een kom. Roer het sapmengsel, de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor. Schenk het yoghurtmengsel over de kruimelbodem en zet de springvorm afgedekt met plasticfolie een nacht in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
Serveer de cheesecake op een schaal. Besprenkel de cheesecake met de honing en bestrooi deze met de pistachenootjes.

Bron

Delicious

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten