Yoghurt Cheesecake
- Europees, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 26-01-2020
Eetclub bij KB zomer 2010
Ingrediënten 8 personen
200 g koekjes digestive75 g boter gesmolten
4 gelatineblaadjes wit
1 biosinaasappel* rasp en sap van 1
120 g kristalsuiker fijn
600 ml slagroom
500 ml Griekse yoghurt dikke
2 el oranjebloesemwater**
4 el honing vloeibaar
3 el pistachenoten ongezouten, grof gehakt
Benodigdheden
springvorm van 22 cm Ø, ingevetBereidingswijze
Bekleed de bodem en rand van de springvorm met plasticfolie.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng de kruimels met de boter. Druk het koekmengsel uit over de bodem van de springvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete sap. Neem de pan van het vuur.
Klop de slagroom door de yoghurt in een kom. Roer het sapmengsel, de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor. Schenk het yoghurtmengsel over de kruimelbodem en zet de springvorm afgedekt met plasticfolie een nacht in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
Serveer de cheesecake op een schaal. Besprenkel de cheesecake met de honing en bestrooi deze met de pistachenootjes.
Bron
Delicious
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties