Kip kerriesoep met knoflook

  • Duits, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2020
  • Kip kerriesoep met knoflook

    Kip kerriesoep met knoflook

    Kip kerriesoep met knoflook

Duitse party soep die pittig en lekker smaakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kg kipfilet
2 prei
600 g champignons
2 paprika, rood
2 m. Grote ui (s)
200 g roomkaas
1 liter kippenbouillon
150 ml slagroom
50 ml teriyaki saus
2 theelepel rode currypasta
3 el, volle bloem
2 eetlepels, kerriepoeder
3 el peterselie, gedroogd
50 g margarine of boter
Zout en peper
Olie om te frituren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-was de prei, snijd het worteluiteinde en 2/3 van het groen af. Snijd de rest in ringen van ongeveer 5 mm breed, spoel goed en kook in licht gezouten water.
-Was intussen de kipfiletfilets, snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm en bak ze in een beetje olie in porties in een hoge pan en zet apart.
-Was en snij de paprika's in stukjes van ongeveer 1 cm.
-Schil de uien en zweet samen met de paprika's in een beetje olie. Voeg na ongeveer 5 minuten de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toe en zweet nog eens 5 minuten, en zet opzij.

-Doe de gebakken stukjes kip met de margarine of boter terug in de pan en verwarm even.
- Voeg de bloem en kerriepoeder toe, zweet kort en blus af met de bouillon.
-Voeg de smeerkaas toe en laat deze op middelhoog vuur smelten, roer de room erdoor.
-Voeg het voorbereide paprika-ui-champignonmengsel en de gekookte prei toe en breng op smaak met de teriyaki-saus, de currypasta en wat peper.
-Laat het deksel met gesloten deksel ongeveer 5 minuten op laag vuur sudderen, af en toe roeren.
-Roer als laatste de peterselie erdoor en serveer de soep heet.

Bron

chefkoch

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten