Obatzda - Beierse kaasspread
- Duits, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 26-01-2020
Deze typische Beierse specialiteit wordt vaak met brood of een 'Bretzel' in de Biergarten geserveerd en is erg gemakkelijk zelf te maken.
Ingrediënten 6 personen
1 ui250 gr camembert
3 el zachte boter
100 gr magere kwark
zout
peper
paprikapoeder
1 rettich (witte ramenas)
2-3 radijsjes
4 bieslooksprietjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 207,96 kcal |
Koolhydraten | 2,70 g |
Eiwitten | 12,23 g |
Vetten | 16,22 g |
Bereidingswijze
-De ui pellen en snijden.
- Druk de camembert met een vork fijn en kneed de boter en de kwark erbij.
- Voeg daarna de ui toe.
-Op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder.
-De rettich wassen en in dunne schijfjes snijden.
-De radijsjes wassen en in fijne blokjes snijden.
-Bieslook wassen en fijn snijden.
-Voeg de rettich, de blokjes radijs en de bieslook toe aan de creme.
-De Obatzda 1 uur in de koelkast zetten.
Heerlijk in combinatie met vers brood of een bretzel en een lekkere frisse pint bier
Bron
chefkoch
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties