Obatzda - Beierse kaasspread

  • Duits, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-01-2020
  • Obatzda - Beierse kaasspread

    Obatzda - Beierse kaasspread

    Obatzda - Beierse kaasspread

Deze typische Beierse specialiteit wordt vaak met brood of een 'Bretzel' in de Biergarten geserveerd en is erg gemakkelijk zelf te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 ui
250 gr camembert
3 el zachte boter
100 gr magere kwark
zout
peper
paprikapoeder
1 rettich (witte ramenas)
2-3 radijsjes
4 bieslooksprietjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 207,96 kcal
Koolhydraten 2,70 g
Eiwitten 12,23 g
Vetten 16,22 g

Bereidingswijze

-De ui pellen en snijden.
- Druk de camembert met een vork fijn en kneed de boter en de kwark erbij.
- Voeg daarna de ui toe.
-Op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder.
-De rettich wassen en in dunne schijfjes snijden.
-De radijsjes wassen en in fijne blokjes snijden.
-Bieslook wassen en fijn snijden.
-Voeg de rettich, de blokjes radijs en de bieslook toe aan de creme.
-De Obatzda 1 uur in de koelkast zetten.

Heerlijk in combinatie met vers brood of een bretzel en een lekkere frisse pint bier

Bron

chefkoch

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten