1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Obatzda - Beierse kaasspread

Obatzda - Beierse kaasspread

  • Duits, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-01-2020

Ingrediënten 6 personen


1 ui
250 gr camembert
3 el zachte boter
100 gr magere kwark
zout
peper
paprikapoeder
1 rettich (witte ramenas)
2-3 radijsjes
4 bieslooksprietjes



Obatzda - Beierse kaasspread
Obatzda - Beierse kaasspread

Deze typische Beierse specialiteit wordt vaak met brood of een 'Bretzel' in de Biergarten geserveerd en is erg gemakkelijk zelf te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-De ui pellen en snijden.
- Druk de camembert met een vork fijn en kneed de boter en de kwark erbij.
- Voeg daarna de ui toe.
-Op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder.
-De rettich wassen en in dunne schijfjes snijden.
-De radijsjes wassen en in fijne blokjes snijden.
-Bieslook wassen en fijn snijden.
-Voeg de rettich, de blokjes radijs en de bieslook toe aan de creme.
-De Obatzda 1 uur in de koelkast zetten.

Heerlijk in combinatie met vers brood of een bretzel en een lekkere frisse pint bier

Bron

Chefkoch



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top