1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Europese keuken
  5. Mini sla met feta en sinaasappel

Mini sla met feta en sinaasappel

  • Europees, Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2020

Ingrediënten 4 personen


1 kleine krop romeinse sla (little gem)
1/3 komkommer
1 sinaasappel
60 gr granaataapelpitten
2 eetl geschaafde amandel
100 gr feta
½ theel gedroogde munt
zwarte peper



Mini sla met feta en sinaasappel
Mini sla met feta en sinaasappel

Eetclub bij Hayley Anne 05 juli 2019

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de sla en haal 8 mooie blaadjes van de krop sla los en leg deze op een bord. Snijd het bovenste topje en onderste gedeelte van de sinaasappel af en zet hem stevig op een snijplank. Snijd met een scherp met van boven naar beneden de schil en het witte velletje er van af. Houd de sinaasappel boven een kommetje en snijd met het mes langs de binnenste vliesjes de partjes er uit.Vang het sap van de sinaasappel op in het kommetje en meng deze met de munt een beetje zwarte peper. Halveer de sinaasappelpartjes en snijd de komkommer en feta in blokjes. Meng de sinaasappelpartjes, komkommer, feta en granaatappelpitten en voeg de dressing van sinaasappelsap toe. Rooster het amandelschaafsel kort in een pannetje. Schep het mengsel in de blaadjes sla en verdeel de geroosterde amandelen er over. Het binnenste gedeelte van de kropjes sla kun je bijvoorbeeld de volgende dag gebruiken voor een salade.

Bron

Leuke recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top