Romige bloemkoolsoep met knoflooksoldaatje
- Nederlands, Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 25-01-2020
Eetclub bij Lida 13 januari 2018
Ingrediënten 4 personen
200 g bloemkoolroosjes1 el boter
0,5 sjalotje, gesnipperd
200 ml kippenbouillon (van tablet)
1 snee witbrood
1 el olijfolie, om in te bakken
1 teen knoflook, gehalveerd
100 ml slagroom
0,5 tl chilipoeder
Bereidingswijze
1 Was de bloemkoolroosjes. Verhit de boter in een pan en bak de bloemkool en het sjalotje hierin enkele minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ca. 7 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
2 Snijd ondertussen het brood in 4 repen en bak deze in de olie aan beide kanten goudbruin. De broodreepjes aan een kant met de knoflookteen inwrijven.
3 Pureer de soep en voeg de slagroom toe. Schenk in kleine kopjes en garneer met een snufje chilipoeder. Steek er een knoflooksoldaatje in en serveer direct.
Bron
amuses cook Collection
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties