Winterse rundvlees champignon paprika stoofpot
- Nederlands, Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 25-01-2020
Eetclub bij Lida 13 januari 2018
Ingrediënten 4 personen
1 kilo borstlappen (rund, stoofvlees), in blokjes gesneden250 gram gerookte spekblokjes
2 uien, in halve ringen gesneden
3 paprika's, schoongemaakt en in blokjes gesneden
500 gram champignons, schoongemaakt en in vieren gesneden
4 takjes tijm of ½ theelepel gedroogde tijm
2 bouillonblokjes (rund)
150 gram creme fraiche
1 flinke eetlepel bloem
peper en zout naar smaak
Benodigdheden
Extra nodig: grote panBereidingswijze
Verhit boter en/ of olie in een grote pan.
Doe de blokjes rundvlees en de gerookte blokjes spek in de pan en bak alles bruin.
Voeg dan de ui ringen toe en bak deze even mee tot ze zacht zijn.
Doe de paprika's, champignons, tijm en bouillonblokjes in de pan en laat alles op hoog vuur aan de kook komen.
Zet de pan op een vlamverdeler op zacht vuur of in een (voorverwarmde) oven (100 graden Celsius) en laat het rundvlees in ongeveer 2 uren gaar en zacht worden.
Controleer of het vlees uit elkaar te trekken is met twee vorken. Als dat gemakkelijk gaat is het goed.
Roer de bloem met een beker water (ongeveer 200 milliliter) los en voeg dit toe aan het vlees.
Laat de bloem alles binden onder voortdurend roeren. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
Voeg de creme fraiche toe en roer tot deze gesmolten is.
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveer direct met brood, aardappelpuree of pasta.
Bron
Es'factory
Laatste reacties
Meegenomen en eens gaan maken!!!! Smulgroet Els