Schotse Doedelzak stoofpot

  • Schots, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2020
  • Schotse Doedelzak stoofpot

    Schotse Doedelzak stoofpot

    Schotse Doedelzak stoofpot

Uiteraard met Schotse whisky 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram runderlappen, in langwerpige dikke repen gesneden
60 gram boter
4 dl water
4 eetlepels grove havermout
3 eetlepels Schotse whisky
2 herfstraapjes of koolrabi's, geschild en in stukjes
2 uien, gepeld en gesnipperd
2 kruidnagelen, gestoken in het laurierblad
1 bos waspeen, schoongemaakt en in stukjes
1 laurierblad
Versgemalen peper
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit in de stoofpot op matig vuur, 40 gram boter en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin
-Bestrooi deze met zout en peper en neem uit de pot
-Doe eventueel nog wat boter in de pan en fruit de ui
-Doe het vlees terug in de pot met 4 dl water, laurierblad en peper en zou toe
-Breng het aan de kook en sluit de pot
-Stoof op lage hittebron voor ongeveer 1 uur
-Voeg na enige tijd de raapjes (of koolrabi) en wortel toe samen met de whisky
-Eventueel aanvullen met kokend water
-Nog ongeveer 45 minuten laten stoven en na 20 minuten de havermout toevoegen
-Op smaak brengen met zout en peper
-Het laurierblad verwijderen en serveren

Bron

schotlandse recepten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten