Normandische saus

  • Frans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2020
  • Normandische saus

    Normandische saus

    Normandische saus

Deze warme saus  is de perfectie bij een stukje vis

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
60 g boter
30 g bloem
100 g Parijse champignons
1 takje tijm (afgerist)
400 ml visfond
200 ml room
3 eidooiers
citroensap
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Smelt de helft van de boter in een pan. Roer er de bloem door en blijf 2 minuten roeren tot de roux goed heet is maar nog niet gekleurd.
2 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Stoof ze in een andere pan aan in de rest van de boter. Bestrooi met tijm en peper.
3 Voeg beetje bij beetje de visfond toe aan de roux terwijl je blijft roeren. Voeg ook de gestoofde champignons toe. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Roer geregeld zodat de saus niet aanbrandt.
4 Klop de eidooiers los met de room. Voeg bij de saus en laat binden zonder te koken.
5 Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten