Griet met bietjes

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Griet met bietjes

    Griet met bietjes

    Griet met bietjes

Eetclub bij KB 31-03-2017

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Gele bietjes
Rode bietjes
Sinaasappelsap
Boter
Zout en peper
800 gr Grietfilet
Olijfolie
Maizena
Bietensap
Visbouillon ( vloeibaar )
Crazy pea cress
20 blaadjes Zuring
100 gr Doperwten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bietjes

Kook de gele bietjes 45 minuten en controleer of ze gaar zijn.
Griet

Kruid de grietfilet met zout en peper en bak deze in de boter.
Bietenjus

Breng de bietensap aan de kook en bind deze licht met de maïzena.
Breng op smaak met de visbouillon en monteer met wat olijfolie.
Opmaak

Leg de griet op het bord en spuit de aardappelpuree erbij.
Verdeel de bietjes samen met doperwten.
Schep de saus erbij en garneer met de zuring en de crazy pea.

Bron

internet

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inlihaka avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten