Tongrolletjes met truffel en Tian de légumes

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2020
  • Tongrolletjes met truffel en Tian de légumes

    Tongrolletjes met truffel en Tian de légumes

    Tongrolletjes met truffel en Tian de légumes

Eetclub bij Hayley Anne 05 juli 2019

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Tongrolletjes met truffel:

70 gram truffels
12 zeetongfilets
500 ml kalfsbouillon
1 stokbrood
150 gram boter

Tian de Légumes:

9 bosuitjes
2 courgettes
4 vleestomaten
ca 4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
zout, versgemalen peper
2 takjes tijm
3 blaadjes verse salie
aardewerken ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiden van de Tongrolletjes met truffel:

Maak de truffels schoon. Snij ze in dunne schijfjes en laat ze even opkoken in de kalfsbouillon met een klontje boter.

Snij de randjes van de zeetongfilets en rol ze vervolgens op. Vet een ovenschaal in met boter, leg de tongetjes er in (niet te dicht bij elkaar) en strijk ze in met geklaarde boter.

Overgiet de rolletjes met de kalfsbouillon en de truffels en plaats de ovenschaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Giet de fond blanc waarin de tongetjes gegaard zijn in een pannetje en laat een paar minuutjes inkoken. Snij ondertussen de tongrolletjes door midden en steek ze even terug in de oven zodat ze warm blijven.

Voeg aan de fond blanc een viertal klontjes boter toe en roer tot een gladde beurre blanc.

Bereiden van de Tian de Légumes:

Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca 4 cm snijden.
Courgettes schoonmaken, wassen en in plakken van 1/2 cm snijden.

Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
Ovenschaal licht invetten met olie. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Bosui op laag vuur ca 5 minuten bakken; niet laten kleuren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog ca 1 minuut zachtjes meebakken.
Bestrooien met zout en peper. Tijmblaadjes van takjes nemen, Salie fijn knippen. Uitjes op de bodem van schaal verdelen. Plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over uitjes verdelen. Ca 2/3 deel van tijm en salie tussen de lagen strooien. Bestrooien met zout. Ca 1 1/2 eetlepel olie erover druppelen. Groenteschotel in ca. 50 minuten gaar en lichtbruin bakken. Uit oven bestrooien met peper.

Ook lekker bij lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.

Bron

internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten