Lamsgehaktballetjes met tomaat en mozzarella
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 24-01-2020
Pittig en lekker deze ovenschotel
Ingrediënten 2 personen
300 g lamsgehakt1 tl komijnzaad (fijngestampt in een vijzel)
2 el basilicum (fijngehakt)
2 sjalotten (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (geperst)
1/3 rode chilipepers (zonder zaadjes en fijngesneden)
olijfoliescheutje
5 pruimtomaten (in vieren gesneden)
1 el tomatenpuree
250 ml passata
50 ml droge witte wijn
kruidentuiltje (met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, oregano en salie)
zwarte peper
zoutsnuifje
125 g mozzarella
salie (enkele blaadjes)
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Meng het lamsgehakt met de komijnzaadjes, het basilicum, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook en de chilipeper.
3 Rol er balletjes van en bak kort aan in olijfolie.
4 Maak een tomatensalsa met de sjalot, de pruimtomaten en 1 teentje knoflook. Stoof in olijfolie en voeg de tomatenpuree, passata, witte wijn en het kruidenboeketje toe.
5 Kruid af met zwarte peper en zout en laat 15 minuten pruttelen zonder deksel tot de saus wat ingekookt is.
6 Giet een laag salsa in de ovenschotel en leg de balletjes erin.
7 Bedek met plukken mozzarella en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
8 Werk af met een paar blaadjes salie.
Bron
libelle
Serveertip
Indien het lamsgehakt van bij de Marokkaanse slager komt, hoef je het niet meer bij te kruiden.
Lekker met rucola of met spaghetti courgetti, volkoren (spelt)pasta ...
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties