1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Enchiladas met pit.....van Project Gezond....

Enchiladas met pit.....van Project Gezond....

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-01-2020

Ingrediënten 2 personen


1 ui gesnipperd
1/2 rode peper heel fijn gehakt
2 teen knoflook fijngehakt
mespunt chilipoeder
1 tl komijnpoeder
400 gram gezeefde tomaten
klein blikje mais uitgelekt 125 neem 100 gr ( Ik gebruikte alles)
1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
125 gram rundergehakt
3 maistortilla's
50 gram geraspte kaas


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, ovenschaal, wok, koekenpan

Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....
Enchiladas met pit.....van Project Gezond....

Mexicanen weten wat lekker is. Dat bewijst wel deze enchilada . Helaas heb ik geen "echte" enchilada gemaakt, want een enchilada maak je van een maistortilla en een burrito op basis van een tortilla die gemaakt is van tarwe. Ik vergreep me dus in de winkel..... Ach en dat mag de pret niet drukken want enchilada of burrito hij was gewoon heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een klein scheutje olie in de wok en fruit de ui, knoflook en rode peper enkele minuutjes. Voeg dan het mespuntje Chilipoeder, de theelepel komijnpoeder en de gezeefde tomaten toe en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.

Bak ondertussen het gehakt op hoog vuur zonder toevoeging van vetstof gaar en rul in een koekenpan. Voeg de kleine paprikablokjes en de uitgelekte mais toe en bak deze enkele minuten mee.

Zet dan het vuur uit en roer 2 flinke eetlepels van de saus door het gehaktmengsel.

Bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje saus.
Smeer de tortilla's aan één kant lichtjes in met wat saus.
Vul de tortilla's met het gehaktmengsel en rol ze op.
Leg ze naast elkaar in de ovenschaal en giet er de rest van de saus over.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Voor wat extra kleur strooi er wat gesnipperde bladpeterselie over.

Bron

Boek TOP eigen tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top